Pentru proiecte
0763 664 963
feb.08
Din intamplare am pus mana pe cartea „Cum sa vorbim in public” de Dale Carnegie si am aflat foarte multe lucruri interesante si vreau sa va zic si voua 12 dintre ele:
1. Conform experientelor facute de specialistii Institului de Tehnologie Carnegie, personalitatea se dovedeste mai importanta pentru reusita in afaceri decat inteligenta. Acest lucru e la fel de valabil atat in oratorie, cat si in afaceri. Personalitatea este atat de intangibila, de vaga si de misterioasa, incat devine aproape imposibil sa inveti pe cineva cum sa o cizeleze.
2. Nu tineti discursuri cand sunteti obositi. Odihniti-va, reveniti-va, adunati-va o rezerva de energie.
3. Mancati frugal inainte de a tine o conferinta.
4. Nu va blocati energia. Aceasta creeaza atractie. Lumea se aduna in jurul vorbitorilor impatimiti precum gastele salbatice.
5. Imbracati-va ingrijit. Faptul ca stiti ca sunteti bine imbracat va sporeste increderea in voi si respectul de sine. Un vorbitor cu pantalonii lalai, cu niste pantofi scalciati, cu un par nepieptanat, cu un stilou si un creion atarnand din buzunarul hainei sau cu o geanta urata si indesata va starni putin respect publicului.
6. Zambiti!!! Veniti in fata publicului ca si cum v-ati bucura ca va aflati acolo. Buna dispozitie este contagioasa. Daca ne aratam interesati de public, e posibil ca si noi sa-l interesam. Chiar inainte de a incepe sa vorbim, foarte adesea suntem acceptati sau respinsi. De aceea, trebuie sa avem mare grija cu atitudinea noastra sa trezeasca o reactie favorabila.
7. Adunati-va publicul in jur. Acesta este greu de influentat atunci cand este imprastiat. Un membru al unui grup compact va rade, va aplauda si va accepta lucruri pe care le-ar putea pune la indoiala sau le-ar putea contesta daca ar fi singur sau intr-o incapere mare, unde sunt cativa oameni imprastiati ici si colo.
8. Daca vorbiti unui grup restrans, adunati-l intr-o incapere mica. Nu urcati pe scena. Coborati la acelasi nivel cu cei care asculta. Discutia trebuie sa fie intima, neprotocolara, ca o conversatie.
9. Aerul trebuie sa fie curat.
10. Inundati sala in lumina. Stati in asa fel, incat lumina sa va cada direct pe fata, sa vi se vada trasaturile.
11. Nu va ascundeti in spatele mobilelor. Impingeti scaunele si mesele intr-o parte. Indepartati tot ceea ce poate incarca scena.
12. Daca aveti invitati pe scena, alaturi de voi, in mod sigur acestia se vor misca la un moment dat. Cel mai mic gest al unuia dintre ei va capta intreaga atentie a publicului vostru. Auditorul nu rezista ispitei de a se uita la tot ce misca, obiect, animal sau persoana; ce rost are sa creati probleme inutile si sa va faceti singuri concurenta?
Daca vreti si mai multe informatii despre ce sa faceti, cum sa faceti atunci cand vorbiti in public va recomand aceasta carte: „Cum sa vorbim in public” Dale Carnegie.
Posted by Sorin Costache in Diverse
feb.09
ian.16
ian.18
No trackback or pingback available for this article.
noiembrie 2, 2016
octombrie 27, 2016
Si mie imi place mancarea lor! Mai ales furnici in copac :)
Stresul mental poate duce frecvent la insomnie, iar cu cat starea de stres este mai intensa, cu atat oamenii sunt afectati mai mult de insomnie. Partea rea
Vezi articolulBeneficiile masajului anticelulitic Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela aspectul tesutului adipos si de a indeparta celulita intr-o proportie cat mai mare. Terapeutul actioneaza asupra
Vezi articolul
din intamplare? 😀
pai da… ca mi-ai dat tu cartea pt Adi si mi-am bagat nasul in ea :))… bine sa zic asa… intamplarea esti tu 😉